DÜNYA AKREDİTASYON GÜNÜ 9 Haziran 2018

DÜNYA AKREDİTASYON GÜNÜ 9 Haziran 2018

MYK Mesleki yeterlilik belgesi ve Mesleki yeterlilik sınavları ile ilgili haber ve duyurulara bu sayfadan ulaşabilirsiniz.


  • DÜNYA AKREDİTASYON GÜNÜ 9 Haziran 2018

    Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği (ILAC) ve Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF)’nun müşterek girişimleri sonucunda akreditasyon ve kalite bilincinin arttırılması, akreditasyonun daha geniş kitlelere ulaştırılması ve farkındalık yaratılması amacıyla her yıl 9 Haziran günü “Dünya Akreditasyon Günü” olarak kutlanmaktadır.

    Her yıl farklı temaların işlendiği Dünya Akreditasyon Gününde bu yılın teması “Akreditasyon: Daha Güvenli Bir Dünya Sunar”olarak belirlenmiş olup akreditasyonun daha güvenli bir dünya sağladığına odaklanılmıştır.

    Güvenli işyeri, güvenli ürün, güvenli ulaşım, güvenli gıda beklentisi, aslında hayatımızın tüm yönlerinde evrensel olarak paylaşılan bir husustur. Ancak istatistikler, beklentinin gerçekle eşleşmediğini göstermektedir. Bu eksikliği gidermek ve boşluğu doldurmak, insanları işyerlerinde, ev hayatlarında, yolculuklarında ve hayatlarının diğer tüm bölümlerinde daha güvenli tutmayı amaçlayan akreditasyon ve uygunluk değerlendirme faaliyetleri hükümetler, politika belirleyiciler, düzenleyiciler ve işletmeler için hayati bir öneme sahiptir.

    Daha önceki yıllarda olduğu gibi, Dünya Akreditasyon Günü; akreditasyonun daha güvenli bir dünya yaratma konusunda hükümetleri, politika belirleyicileri, düzenleyicileri ve işletmeleri destekleme aşamasında nasıl yardımcı olabileceğini keşfetme fırsatı sağlamak için önemli ulusal etkinliklerin, seminerlerin ve basın / medya kapsamının yer aldığı faaliyetlerle gün boyu kutlanacaktır.
    Daha kapsamlı bilgilere ulaşmak için aşağıda yer alan adresleri ziyaret edebilirsiniz.

    http://www.turkak.org.tr
    http://www.ilac.org
    http://www.iaf.nu

    Önceki yıllara ait Dünya Akreditasyon Günü yayınlarına aşağıda yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

    http://ilac.org/news-and-events/world-accreditation-day/world-accreditation-day-archive/
    http://www.iaf.nu/articles/Promotional_Documents/300