9 Haziran Dünya Akreditasyon Günü

9 Haziran Dünya Akreditasyon Günü

MYK Mesleki yeterlilik belgesi ve Mesleki yeterlilik sınavları ile ilgili haber ve duyurulara bu sayfadan ulaşabilirsiniz.


  • 9 Haziran Dünya Akreditasyon Günü

    Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği (ILAC) ve Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF)’nun müşterek girişimleri sonucunda her yıl 9 Haziran günü akreditasyon ve kalite bilincinin arttırılması, akreditasyonun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla Dünya Akreditasyon Günü olarak kutlanmaktadır. Her yıl farklı temaların işlendiği Dünya Akreditasyon Gününde bu yılın teması “Akreditasyon: Kamu Politikasını Destekleyen Küresel bir Araç” olarak belirlenmiştir.

    Bu yılın temasında, yerel, ulusal ve uluslararası yönetimlerin çevre koruma, kamu güvenliği, dolandırıcılık önleme, adil ve etkili piyasalar, halkın güven düzeyinin yükselmesi gibi konularda daha iyi düzeye ulaşmasında akreditasyon hizmetlerinin ana kıstası olan standartların küresel bir araç olarak benimsenmesi gerekliliği belirtilmektedir. Özellikle kamu otoritelerinin uygunluk değerlendirme hizmetlerini teşvik ederek kurum, kuruluş ve işletmelerin genel performansını yükseltmede katkıda bulunabileceği deklare edilmekte olup akreditasyon hizmetlerinin kamu otoriteleri tarafından kullanılabilecek piyasa temelli bir araç olduğu vurgusu yapılmaktadır.

    Dünya Akreditasyon Günü ile ilgili detaylı bilgilere ve tanıtıcı materyallere http://www.turkak.org.tr ve http://www.publicsectorassurance.org adresinden ulaşabilirsiniz.

    "Dünya Akreditasyon Günü" dolayısı ile tüm ilgili tarafların Akreditasyon Gününü kutlarız. Saygılarımızla…..